Vroeger hadden we allemaal dezelfde mobiele telefoon. Daar ging een simkaart in ter grootte van een creditcard. Door de jaren heen werd het uiterlijk van mobiele telefoons drastisch veranderd. Kleinere toestellen verschenen, gevolgd door grotere modellen. Inmiddels zijn we zover dat er vele verschillende soorten mobiele telefoons op de markt zijn. En daar horen verschillende soorten simkaarten bij.

Wat is een simkaart?

Een simkaart heeft de vorm van een rechthoek waarvan de rechterbovenhoek is weggesneden. In het kaartje bevindt zich een chip. Hier staan alle gegevens betreffende uw abonnement op. De simkaart plaatst u in uw mobiele telefoon. Hierdoor kunt u bellen en gebeld worden. De standaard simkaart die na de creditcard-variant kwam, heet mini-simkaart. Vergeleken met de nieuwste simkaarten echter, is deze simkaart zo mini niet.

Micro-simkaart en nano-simkaart

De laatste jaren zijn mobiele telefoons steeds dunner geworden, terwijl ze steeds meer prestaties leverden. Daardoor was er geen ruimte meer voor de mini-simkaart. De micro-simkaart deed zijn intrede. De micro-simkaart is iets groter dan de chip die erin verwerkt is. Toch werd ook deze kaart te groot. De nano-simkaart werd ontwikkeld. Deze kaart is net zo groot als de chip die erin verwerkt is en past alleen in de allernieuwste smartphones.

Passende simkaart voor uw mobiele telefoon

Omdat er zoveel verschillende mobiele telefoons in omloop zijn, wordt de simkaart niet meer standaard in één formaat geleverd. Als u een nieuw abonnement afsluit, ontvangt u een kaart met daarin drie verschillende formaten simkaarten. De juiste grootte drukt u uit de kaart. Zo heeft u altijd een passende simkaart.